ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ

Ο Φιλιππόπουλος αγχωμένος

In ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ on Μαρτίου 31, 2011 at 6:26 μμ

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος μετά το ρεσιτάλ εργοδοτικής τρομοκρατίας που έδωσε απαιτώντας εκβιαστικά υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειωσεις των αποδοχών και απολύοντας στη συνέχεια 3 εργαζόμενους απ’ αυτούς που αρνήθηκαν να υπογράψουν μεταξύ των οποίων και η συνδικαλιστική εκπρόσωπος, επανέρχεται με μια επιστολή που αφήνει λίγο το μαστίγιο και πιάνει το καρότο. Απολαύστε τον:
Αγαπητοί συνεργάτες,

Σε συνέχεια της πρόσφατης απεργίας στις Αττικές Εκδόσεις, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί.

Καταρχήν, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η επιχείρηση δεν πρόκειται να κρατήσει από κανέναν εργαζόμενο τα ημερομίσθια που χάθηκαν τις δύο ημέρες της απεργίας, διότι γνωρίζω ότι τουλάχιστον το 90% των εργαζομένων επιθυμούσε να εργαστεί κανονικά, και φυσικά ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος επιθυμούσε να εργαστεί και ποιος να απεργήσει. Δυστυχώς το δικαίωμα σας στην εργασία παραβιάστηκε αντιδημοκρατικά από άσχετα με την εταιρεία πρόσωπα και τα σωματεία ουδόλως ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτό, πλην όμως η εταιρεία οφείλει να πράξει το δίκαιο.

Με την ευκαιρία αυτή όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω και για δυο ακόμη θέματα, προκείμενου να σταματήσω τον καταιγισμό των ψευδών και της παραπληροφόρησης που σας μεταφέρονται κατά καιρούς.

Ψευδέστατος είναι ο ισχυρισμός ότι οποιαδήποτε μείωση προκύψει -ενδεχομένως- στις ΣΣΕ θα επηρεάσει περαιτέρω τις αμοιβές σας. Η πρόσφατη ισχύουσα συμφωνία μεταξύ εργαζομένων -επιχείρησης θα ισχύσει απαρέγκλιτα ως έχει, είτε μειωθούν είτε όχι οι ΣΣΕ. Ό,τι συζήτησα ως Πρόεδρος του ΣΕΠΤ με τα σωματεία έχει να κάνει με την ιδιότητά μου αυτή και είναι συλλογική θέση των εκδοτών και όχι προσωπική μου και δεν επηρεάζει -επαναλαμβάνω- τη συμφωνία Αττικών-εργαζομένων.

Ψευδέστατος ήταν και ο ισχυρισμός ότι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ταμείο όσοι μείωσαν τις ώρες εργασίας τους και ότι δήθεν δεν θα τους ασφαλίζει το ΤΑΙΣΥΤ. Δεν έχει ούτε νομική, ούτε καμία άλλη υπόσταση.

Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια παραπληροφόρησης που σκοπό έχει να σπάσει το αρραγές μέτωπο εργαζομένων- επιχείρησης. Η επιχείρηση είστε εσείς οι ίδιοι, χωρίς εσάς δεν υπάρχει, και τα συμφέροντα είναι απολύτως κοινά. Μόνο αν εργαστούμε ενωμένοι, αποφασιστικά και ανταγωνιστικά θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επιστρέψουμε στην περίοδο της ευημερίας. Η επιχείρηση σας προστατεύει και όχι αυτόκλητοι άσχετοι δήθεν σωτήρες που βρίσκονται-δυστυχώς- εκτός πραγματικότητας.

Θεοχάρης Α. Φιλιππόπουλος

Advertisements
  1. […] Θ. Φιλιππόπουλος απέστειλε στους εργαζόμενους του επιστολή με την οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει το […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: