ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ

Η πιο μεγάλη ώρα

In ΓΝΩΜΕΣ on Απρίλιος 6, 2011 at 11:20 πμ

Χρειάστηκε η υπέρμετρη αλαζονεία των εργοδοτών με τις ομαδικές απολύσεις – εκδικητικές πολλές φορές -, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τις μειώσεις αποδοχών μέσα από ατομικές συμβάσεις ή την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας για να ξυπνήσουν βίαια οι εργαζόμενοι στον Τύπο τόσο από την ήττα που δέχτηκαν στην προηγούμενη 48ωρη απεργία, όσο και από τις αυταπάτες ότι η μνημονιακή πολιτική δε θα τους αγγίξει , ότι εν τέλει οι καμπάνες βαρούν πάντα για κάποιους άλλους.
Οι καμπάνες όμως βαρούν για όλους. Και τις ακούμε. Γι’ αυτό και στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στους εργασιακούς χώρους τα εργοδοτικά επιχειρήματα δεν έπεισαν , ενώ οι πρακτικές συλλογής υπογραφών εναντίον της απεργίας δε βρήκαν ουσιαστική απήχηση. Το κλίμα στους εργαζόμενους που φλερτάρει συνήθως με τον ατομικό δρόμο αρχίζει να μεταστρέφεται υπέρ της συλλογικής αντίστασης.
Η υλοποίηση της τετραήμερης απεργίας στον Τύπο – εξαγγελθείσας εδώ και πολύ καιρό – αμφισβητούνταν μέχρι και τα τελευταία 24ωρα. Η απογοήτευση από την ιστορική εμπειρία της αναποφασιστικότητας των σωματείων του Τύπου διαμόρφωσε ένα κυρίαρχο κλίμα ηττοπάθειας. Η τετραήμερη απεργία όμως είναι γεγονός. Η επιτυχία της είναι διακύβευμα που περνάει μέσα από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης μας στη συλλογική δράση και τις αγωνιστικές πρακτικές.
Τώρα είναι η ώρα για την οργάνωση της απεργίας, την περιφρούρηση της, της απεύθυνσης στην κοινωνία.
Είναι η ώρα του αγώνα.
Μ.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: