ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ

Σήμερα 10.30 στα Δικαστήρια: Συμπαραστεκόμαστε στην απολυμένη συνδικαλιστική εκπρόσωπο των Αττικών Εκδόσεων Ιωάννα Καζάκου

In ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ,ΕΣΠΗΤ,Ενημέρωση on Ιουνίου 17, 2011 at 3:12 πμ

Παρασκευή 17/6/2011

Σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ιωάννας Καζάκου, συνδικαλιστικής εκπροσώπου στις Αττικές Εκδόσεις, η οποία απολύθηκε τον Μάρτιο όπως και άλλοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις – μειώσεις μισθών.

Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι των Αττικών Εκδόσεων να συμπαρασταθούν στη συνάδελφό πραγματοποιείται τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 ως τις 14.00, όπως αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΠΗΤ, ΕΠΠΗΤ και ΠΕΛ.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα είχε απορριφθεί η προσωρινή διαταγή ανάκλησης της απόλυσης της Ι. Καζάκου χάρη σε ένα μυστηριώδες χαρτί που εμφανίστηκε ξαφνικά, υπογεγραμμένο μεταξύ άλλων εργοδοτικών και από επιφανή μέλη της ΕΣΠΗΤ, και στο οποίο αμφισβητούνταν ουσιαστικά η συνδικαλιστική ιδιότητα της απολυμένης συναδέλφου.

Ενώ πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης, η εργοδοσία παίζει το γνωστό χαρτί του «διαίρει και βασίλευε», με εκβιαστικό και ωμό τρόπο. Στρέφει εργαζόμενους εναντίον συναδέλφων τους που αγωνίζονται για τα συλλογικά δικαιώματα όλων μας, και χρησιμοποιεί υπογραφές προθύμων για προγραφές συνδικαλιστριών. Η συμπαράσταση όλων μας για την επαναπρόσληψη της Ιωάννας Καζάκου είναι επιβεβλημένη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: