ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ

Παράνομη απόλυση συνδικαλιστή στην Ελευθεροτυπία

In ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ on Ιουνίου 26, 2011 at 9:38 πμ

Μετά την απόλυση της Ιωάννας Καζάκου – συνδικαλιστικής εκπροσώπου στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, της Αγγελικής Κάππου και Μαίρης Κοντογεωργίου – συνδικαλιστικές εκπρόσωποι στην ΙΜΑΚΟ, και της επί χρόνια συνδικαλίστριας Πόπης Χριστοδουλίδου στο Εθνος – και η Ελευθεροτυπία απολύει συνδικαλιστή, μάλιστα εν ενεργεία μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΤΥΜ. Η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον όχι μόνο του εκλεγμένου συνδικαλιστικού εκπροσώπου και του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά κυρίως όλων όσων μιλάνε, διαμαρτύρονται, προσπαθούν να αντισταθούν συλλογικά στις απολύσεις και την αυθαιρεσία που ανθεί και στο χώρο των ΜΜΕ.
Η εργοδοτική τρομοκρατία κορυφώνεται, το Μνημόνιο στον Τύπο δεν ανατρέπεται με προσευχές ούτε με κατάρες. Ενωτική Δράση Τώρα!

ακολουθεί η Aνακοίνωση του Συντονιστικού Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, Βαγγέλη Παπαχρήστου από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Οι νέες διώξεις συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση του αγώνα μας αποδεικνύει την τρομοκρατία που επιχειρούν να περάσουν στον χώρο μας σε συνδυασμό με απολύσεις, μαύρη εργασία και διόγκωση της ανεργίας οι εργοδότες.

Επισημαίνουμε την αδιαφορία της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της Ελευθεροτυπίας, να σεβαστούν τους νόμους, τα δικαιώματά μας και τις συνταγματικές μας ελευθερίες και το γεγονός ότι η νέα απόλυση συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αντίστοιχες (Έθνος, Αντέννα, Ατικές εκδόσεις, Ιμάκο κλπ) και να δείξει, ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους εργοδότες. Μάλιστα, η διοίκηση της Ελευθεροτυπίας, την ίδια μέρα που στηλιτεύει τις απολύσεις συνδικαλιστών στο Έθνος και τις καταγγέλλει στο φύλλο της, πράττει το ίδιο, απολύοντας παράνομα τους δικούς της εργαζόμενους συνδικαλιστές. Η προσπάθεια δημιουργίας, κλίματος τρομοκρατίας στο χώρο του τύπου και η παραβίαση των κατακτήσεών και των δικαιωμάτων μας, δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις ενώσεις σε συστράτευση, για να δοθεί τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών. Καλούμε τις ενώσεις να δώσουν δυναμική απάντηση στην αυθαιρεσία της Ελευθεροτυπίας. Η Συντονιστική Επιτροπή, τάσσεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο, καλεί όλους να εκδηλώσουν την στήριξή τους και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις που ουσιαστικά αποσκοπούν μέσα από την τρομοκρατία να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας συνεχίζεται, στο πλάι όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: