ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ

Συνελευση στηνΕλευθεροτυπία Τρίτη στις 4

In Αναδημοσίευση on Σεπτεμβρίου 6, 2011 at 11:10 πμ

Αναδημοσίευση από: http://syspeirosi.wordpress.com

Εληξε η προθεσμία που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη γνωστοποίηση των μελλοντικών προθέσεων της εργοδοσίας. Αντί γι’ αυτά εισέπραξαν τα παρακάτω αποκαλυπτικά:

Με την κυνική φράση “τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους“, απάντησε ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. Τεγόπουλος Αντ. Πολυκανδριώτης στο υποθετικό ερώτημα αν η επιχείρηση επιθυμεί να κρατήσει έστω ορισμένα “επιλεγμένα” πρόσωπα από τους εργαζόμενους που θα απομείνουν μετά την ομαδική φυγή τους την οποία ανοιχτά πλέον προωθεί. Αυτή η φράση του σε συνδυασμό με την άποψή του ότι “αυτοί που φεύγουν ωφελούν αυτούς που μένουν“, φαίνεται να σηματοδοτεί το δεύτερο γύρο του σχεδίου εκκαθάρισης των εργαζομένων στην εφημερίδα στην οποία οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υποχρεώνονται να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και σχεδόν δύο μήνες -με το πρόσχημα ότι οι τράπεζες δεν δίνουν απάντηση στο αίτημα της επιχείρησης για δανειοδότηση του μυστικού της  ”μπίζνες πλαν”.

Ο κ. Πολυκανδριώτης διεμήνυσε επίσης, στη συνδικαλιστική επιτροπή της  ”Ελευθεροτυπίας”, ότι στην περίπτωση που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, η εφημερίδα θα κλείσει!

Και το “παιχνίδι” των εργοδοτικών εκβιασμών συνεχίζεται. Το προϊόν και η πορεία του δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία της εφημερίδας.

Την Τρίτη, 6/9/2011, στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στο τυπογραφείο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: