ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ

Παράνομες οι μειώσεις μισθών στο ΣΚΑΙ

In ΣΚΑΙ on Σεπτεμβρίου 11, 2011 at 4:06 μμ

Λάβαμε από την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθηνών) την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία αναδημοσιεύουμε. Αναφέρεται στην απόφαση του Σ.Τ.Ε. σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η υπογραφή ατομικών συμβάσεων στο ΣΚΑΙ, και η διοίκηση του σταθμού υποχρεούται να επιστρέψει αναδρομικά τις περικοπές μισθών.

Το σωματείο των τεχνικών της τηλεόρασης έπραξε τα αυτονότητα. Αντίστοιχα οφείλουν να κινηθούν και άλλα σωματεία στο χώρο του τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ) όπου  οι συλλογικές συμβάσεις καταστρατηγούνται διαρκώς σε μια σειρά από επιχειρήσεις (Πήγασος, Σκάι Ραδιόφωνο, Μέγκα κλπ), με εκβιαστικές ατομικές συμφωνίες. Πέρα όμως από τη νομική δικαίωση της υποχρεωτικότητας των συλογικών συμβάσεων, ακόμα πιο επιτακτικός είναι ο καθημερινός αγώνας για τη διασφάλισή τους. Και αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να γίνει από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ενωμένους και αποφασισμένους, πέρα από διαχωρισμούς και γραφειοκρατικά παζάρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΪ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2011 Αρ. Πρωτ: 1369 Κοινοποίηση: • Υπουργείο Τύπου και Μ Μ Ε • Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης • Ε Σ Ρ • Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε πως όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων, και την έφεση που άσκησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απορριπτική προς τον σταθμό ως προς το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πλέον ο συγκεκριμένος σταθμός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά την Συλλογική μας Σύμβαση (την οποία ούτως η άλλως προσυπογράφει κάθε φορά , άλλα την καταστρατηγεί), τόσο στο θεσμικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της. Ο σταθμός λοιπόν υποχρεούται να επαναφέρει τους μισθούς των εργαζομένων του τεχνικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την παράνομη και αυθαίρετη μείωσή τους (έστω και με την υπό εκφοβισμό «συναίνεση» των εργαζομένων) και ταυτόχρονα να επιστρέψει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την παράνομη κατακράτηση του 10% του μισθού τους από την αρχή του έτους. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει κινηθεί νομικά προς αυτή την κατεύθυνση και ακόμα και αν ο σταθμός δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, θα αναγκαστεί να το κάνει όταν βγει η απόφαση του Δικαστηρίου. Συνάδελφοι του ΣΚΑΪ, είναι μια τεράστια ευκαιρία να διεκδικήσετε αυτό που σας ανήκει. Να διεκδικήσετε τα χρήματα που αξίζετε και παράνομα ο κ. Αλαφούζος και η διοίκηση του σταθμού αφαιρεί κάθε μήνα από σας και την οικογένειά σας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. είναι στην διάθεσή σας για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας και βοήθειας. Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία με γνώμονα την εξασφάλιση σε εμάς και τις οικογένειές μας αυτού ακριβώς που δικαιούμαστε! Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: